Neuraal
Therapie

Neuraaltherapie is een krachtige behandeling, die ervoor kan zorgen dat ziektesymptomen en chronische pijnen kunnen verminderen of verdwijnen. Door ziekte, ontsteking of een litteken kan er een blokkade ontstaan in het zenuwstelsel, waardoor er ergens anders in het lichaam klachten ontstaan. Met behulp van een injectie met een lokale verdoving (meestal procaïne, soms lidocaïne) wordt deze blokkade uitgeschakeld. Het wordt soms daarom ook wel therapeutische lokaalanesthesie genoemd.

Een blokkering van het autonome zenuwstelsel leidt volgens de neuraaltherapie tot vervelende klachten, zoals verstoring in warmte-koude gevoel, duizeligheid, verstoorde darmwerking. Het zenuwstelsel werkt buiten ons bewustzijn om en zorgt er bijvoorbeeld automatisch voor dat onze lichaamstemperatuur op orde blijft. Daarnaast komen de hartslag en de spijsvertering voor rekening van het autonome zenuwstelsel, iets waar we in ons dagelijkse functioneren niets van merken. Dat betekent echter ook dat we blokkades daarin niet opmerken. Neuraaltherapie helpt om die blokkades op te heffen, waardoor we van kwalen kunnen herstellen waar we met de reguliere geneeskunde de bron van de problemen niet voor kunnen vinden.

Bij welke klachten?

Een neuraaltherapeut kan uitkomst bieden bij een aantal verschillende klachten.

Pijnklachten

Heeft u bijvoorbeeld last van hoofdpijn, duizeligheid, spierpijn of wellicht artrose? Deze alternatieve geneeswijze komt onder andere van pas op het moment dat u speelt met depressies of angsten, wanner er sprake is van eczeem of colitis. Zoals u merkt gaat het om zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld kanker te genezen door gebruik te maken van neuraaltherapie. De neuraaltherapeut kan echter wel helpen om de symptomen af te laten nemen, waardoor het mogelijk is om de gezondheid te verbeteren of er zo lang mogelijk voor te zorgen dat er een prettig leven voortduurt. Wilt u meer weten over neuraaltherapie? Kijk dan op www.nvnr.nl .

De acupunctuurdokter is aangesloten bij de vakgroep neuraaltherapie van de AVIG waardoor neuraaltherapie voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking kan komen indien u aanvullend verzekerd bent.

Extra Behandelingen

Cupping

Bij cupping worden er cups op de huid geplaatst en in deze cups wordt onderdruk gecreëerd waardoor de cups vacuüm zuigen. Cupping wordt met name gebruikt bij klachten van de spieren.

Guasha

Bij guasha wordt de huid eerst gemasseerd met een speciale olie, waarna er met een speciale guasha steen over de huid bewogen wordt.

Moxa

Dit zorgt er voor dat er warmte en extra energie worden toegevoegd aan het lichaam. Men ervaart dit vaak als weldadig, zeker bij een “kouwelijk” lichaam.

Vergoedingen

Aangezien Curare zorg/de Acupunctuurdokter lid is van de Artsen voor Integrale Geneeskunde (AVIG) en de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) kunt u, als u aanvullend verzekerd bent, de kosten van de behandeling vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar. Deze behandeling gaat niet  van uw eigen risico!

 

× Whatsapp de acupunctuurdokter